Oktobar u znaku djece: Dječija nedjelja bit će obilježena i u TK

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona u okviru obilježavanja Dječije nedjelje od 4. do 10. oktobra  2021. godine upriličilo je niz aktivnosti u saradnji sa organizacijama koje se bave unaprjeđenjem ukupne društvene brige o djeci.

Na području Tuzlanskog kantona u periodu od 30.09. do 10.10.2021. godine planirana je realizacija ukupno 26 akcija i manifestacija posvećenih djeci i unaprjeđenju razvoja društvene brige o djeci. Program obuhvata međunarodni dječiji turnir, dječiji maskenbal, festival dječijeg sporta, sportski treninzi za djecu osnovnih škola i inkluzivni treninzi, izložbe, izleti i promotivne kampanje.

Također će biti realizirane i radionice o uticaju interneta na zdravlje djece, pozitivnoj disciplini u odgoju djece i revidiranju Protokola za postupanje u slučajevima prosjačenja, skitnje, radne eksploatacije i drugih vidova zloupotrebe djece u TK.

U prilogu vam dostavljamo Program obilježavanja Dječije nedjelje na području Tuzlanskog kantona za 2021. godinu kako bi medijski pratili programske aktivnosti i doprinijeli unaprjeđenju ukupne društvene brige o djeci.

Izvor: Tuzlainfo.ba