Odustao od skoka u smrt kad se požalio šta ga tišti

TESLIĆ – Stalne svađe i nerazumijevanje majke, braće i sestara natjerale su, kako saznajemo, dvadesettrogodišnjeg B.Đ. iz Teslića da se popne na vrh objekta u izgradnji s namjerom da počini samoubistvo, ali ga je sugrađanin Slavomir Klječanin, član pregovaračkog tima MUP-a RS, uspio ubijediti da odustane i bezbjedno siđe sa zgrade.

Klječaninu, koji je inače pomoćnik komandira Policijske stanice Teslić i član pregovaračkog tima, u ponedjeljak naveče je trebalo sat vremena da zadobije povjerenje mladića, a još sat i po da ga prizemlji.

A sve je počelo tako što je komšija dvadesettrogodišnjaka oko 17.20 primijetio da se u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na objektu koji je u izgradnji, na visini od oko 12 metara nalazi muškarac, koji stoji na vrhu, te izgleda kao da hoće da skoči, pa je o svemu tome odmah obavijestio teslićku policiju.

Do dolaska na lice mjesta pregovarač je prikupio sve podatke o mladiću kako bi znao s kim ima posla, odnosno procedura je takva da se u ovakvim situacijama provjerava da li osoba koje prijeti samoubistvom ima nekih porodičnih problema, problema sa zakonom, te da li je poznata odranije policiji.

“Pregovarač je najprije sat vremena iz podnožja zgrade razgovarao sa mladićem, a kada je stekao njegovo povjerenje, popeo se na zgradu, ne u potpunosti blizu njega, ali dovoljno da i dalje drži njegovu pažnju. Kada se uvjerio da policajac neće primijeniti silu, niti će ga uhapsiti, mladić je odustao od skoka i odlučio je da siđe”, priča naš izvor.

On dodaje da je mladić imao samo zahtjev, a to je da porodici kaže sve što mu je na duši.

Majka, braća i sestre su došli na lice mjesta, a njegov očajnički potez izveo je skoro cijeli komšiluk na ulicu, gdje su sa nevjericom posmatrali šta se zbiva, pa je mladić iskoristio priliku da se požali svima njima, ali i rodbini koja se okupila u blizini zgrade na vrhu koje je sjedio.

“On je emotivac, teško podnosi trzavice u kući. Živi u domaćinstvu sa majkom, braćom i sestrama. Porodica je poznata teslićkom Centru za socijalni rad jer je korisnik primanja, odnosno socijalne pomoći”, saznali smo od građana Teslića, koji tvrde da mladić nije žrtva fizičkog nasilja.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da je B.Đ. nakon što je sišao sa zgrade ukazana ljekarska pomoć u teslićkom Domu zdravlja, odakle je, saznajemo, upućen na konsultativne preglede kod specijalista.

“U uspješnom okončanju navedenog događaja, pored policijskih službenika PS Teslić, učestvovali su i Dom zdravlja Teslić, Centar za socijalni rad i Teritorijalna vatrogasna jedinica”, navode u Policijskoj upravi Doboj.

Nezavisne novine