Održana vanredna Izvještajno-izborna skupština BZK “Preporod” GO Tuzla

U Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, juče je održana vanredna Izvještajno izborna skupština Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” GO Tuzla, na kojoj su prezentirane dosadašnje aktivnosti Društva.

Pored izbora radnih organa Skupštine, kojom je predsjedavao Zijad Lugavić, predsjednik Povjereništva BZK “Preporod” Tuzla, razmatran je i Izvještaj o radu Povjereništva, kao i finansijski izvještaj Povjereništva BZK “Preporod” GO Tuzla. Također, prezentirane su dosadašnje aktivnosti Povjereništva Društva.

Sjednica je bila i izbornog karaktera, te su glasanjem svih članova Skupštine, jednoglasno izabrani organi Gradskog odbora “Preporod” u Tuzli. Za predsjednika Gradskog odbora “Preporod”, izabran je dr.sc. Edin Jahić, za zamjenika predsjednika mr.sc. Zijad Lugavić i za sekretara dr.sc. Edis Bajić. Također, izabrani su Izvršni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti, na period od četiri godine.

Na Skupštini je prezentiran i Program rada BZK „Preporod“ Tuzla 2018.-2020. godine, u kojem je naglašeno očuvanje tradicije, kulturnog identiteta, sa dugoročnim ciljem da “Preporod” bude rasadnik znanja, morala, kulture, u nastojanju ostvarivanja saradnje i partnerskog odnosa sa drugim udruženjima, kao što su HKD “Napredak”, SPKD “Prosvjeta”, ali i nevladinim i državnim sektorom, kao i međunarodnim organizacijama. Rad Preporoda bazirat će se na izradi i implementaciji projekata koji promoviraju bogatstvo različosti svih kultura prisutnih u Bosni i Hercegovini i univerzalne ljudske vrijednosti.

(Nezavisni.ba)