Održana Škola ultrazvučne dijagnostike vratne regije u UKC-u Tuzla

U organizaciji UKC Tuzla i Ljekarske komore TK u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla održana je škola ultrazvučne dijagnostike vratne regije.
Voditelj škole bila je prim.dr.med.sc. Belkisa Izić, specijalista nuklearne medicine, a predavači iz oblasti nuklearne medicine sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti ultrasonografije.
Školu je pohađalo 18 polaznika iz cijele BiH koji su nakon teoretske i praktične obuke stekli  vještinu za samostalan rad.
Polaznici škole su bili podijeljeni u tri grupe po 6 polaznika, koji su prolazili prvo teoretski, a potom i praktični dio u Odjelu nuklearne medicine.Prema riječima voditelja škole specijaliste nuklearne medicine Belkise Izić, nakon položenog završnog ispita svi polaznici samostalno obavljaju ultrazvučne preglede, što je veliki benefit jer se zdravstvenim osiguranicima pruža lakša dostupnost ultrazvučnih pregleda vratne regije.
Održavanje Škole ultrazvučne dijagnostike je sa ciljem osavramenjavanja i poboljašanja nivoa ultrasonografije, kao i da se omogući kvalitetnija edukacija ljekara, ističu organizatori.
Duška REBIĆ