Održana Javna debata predstavljanja kandidata za gradonačelnika Tuzle

U Velikoj Sali Kaleidoskopa u Tuzli uz veliki broj prisutnih uz traženje i stolice više održana je Javna debata predstavljanje kandidata za gradonačrelnika Tuzle. Debata je održana uz organizovanje „Sučevljavanjem kandidata“ koje su zajedno organizovali Forum građana Tuzle u okviru pojekta „Zarobljeni zrak“ , Omladinski pokret Revolt u okviru projekta  „Ohrabrivanje“ učešća mladih i procesima donošenja odluka.

Na svečanoj bini predstavljeni su kandidati za gradonačelnika Grada Tuzle: Derviš Čičko, Mirnes Ajanović, Halid Žigić, Zijad Lugavić, Almir Arnaut i Omer Berbić. Javna debata je održana sa ciljem predstavljanja kandidata za gradonačelnika za prijevremene izbore 2023 godine u odlučivanju lakšem izboru kandidata na izborima koji su u toku 5 februara 2023. .

Učesnici su u svom kratkom obraćanju u 2 minute trajanja se predstavili sa svojim programima , te sapravom na repliku u trajanju 1 minute. Prisutna publika je imala priliku da postavlja pitanja kandidatima i da dobije bar neki odgovor . Kandidati su istakli u kratkom obraćanju svoje programe.

Predizborna debata za gradonačlnika Grada Tuzle obuhvata i teme „Šta su prioriteti?“, „Što i kako treba promijeniti?“, „Jesu li Tuzlaci zadovoljni sa trenutnim stanjem ili je vrijeme za promjene?“ , Kako privući više investicija i zadržati stanovništvo?“,“Kako će se raspoređivati i hoće li racionilizovati administraciju?“.

D. Rebić