Održana ekološka akcija „Očistimo grad Srebrenik“

U povodu međunarodne akcije “Clean Up the World”, a koja se tradicionalno organizuje trećeg vikenda u mjesecu septembru, Grad Srebrenik u saradnji sa JP “9. Septembar” d.d. Srebrenik i Turističkom zajednicom grada Srebrenika organizuje akciju „Očistimo grad Srebrenik“.

Masovna akcija čišćenja grada upriličena je uz učešče radnika JKP 9. septembar Srebrenik, gradonačelnika i zaposlenika Gradske uprave, ekološki svjesnih građana te, ono što je i najljepši dio ove priče, velikog broja djece, naročito iz mlađih selekcija OFK Gradina.

„Porazno je to što se u ovu akciju čišćenja nije uključio veći broj građana, te zaposlenici iz javnog sektora i ustanova kojih je danas bilo jako malo. Danas su djeca ovoga grada svima nama osvjetlala obraz i održala lekciju i oni su, uz tek nekoliko građana, danas odradili jedan lijep posao uljepšavanja našeg grada i ja im se na tome zahvaljujem“, rekao je Adnan Bjelić, gradonačelnik Srebrenika.

U sklopu ove akcije uklanjane su divlje deponije smeća, čišćene su javne površina i vodotoci, parkovi, okolina Gradskog stadiona, gradski poligon, pružni pojas, korito rijeke Tinje te mnoge druge lokacije na području grada Srebrenika. Ova akcija ima za cilj podići svijest o značaju čiste i uređene životne okoline, međutim porazno je to što svake godine iznova na određenim lokacijama koje se očiste ponovo se nalaze veće količine smeća.

(Grad Srebrenik)