Održan prvi solistički koncert dječaka Ajdina Osmanovića

Koncert dvanaestogodišnjeg  talenta , dječaka iz Srebrenika Ajdina Osmanovića održan je u BKC-u TK ,sa kojim ova kulturna ustanova obilježava 26 godina rada i 69 godina od osnivanja Radničkog doma „Moša Pijada“.Nastup 12-godišnjeg Ajdina je okupio mnogobrojnu publiku da uživaju u izvedbi različitih izvedbi koja je oduševila sve prisutne u velikoj Sali čiji su se zvuci utapali u dušu svih prisutnih.

Dječak bisernog glasa se predstavio publici sa 17 pjesama različitih žanrova uz kreaciju svog mentora prof.Jasmina Brašnjića i program koji je obogaćen stllom bh pjesme kreirao i izveo glumac Hazim Mujčinović . Uz izvedbu pjesama tradicionalnih makedonskih, srbijanskih , do sevdalinki, na poseban način je prenosio svoju energiju pjesama na publiki , koja ga je burnim aplauzom nagradila koji je odjekivao velikim prostorom velike sale BKC-a TK, ali i uz prisutnost publike koja je počela da pjeva uz njega i uživa.

Posebnost je bila i izvedba pjesme „Nije htjela“ za koju je publika mobitelom priredila „zvjezdano nebo“ za Ajdinov put sa prošlog koncerta , do sadašnjeg zvjezdanog koncerta. Ajdinov nastavnik muzičkog obrazovanja prof.Jasmin Brašnjić je u svojoj izjavio potvrdio , da je Ajdinov nastup ispunio očekivanja , te je publika ostala oduševljena,jer je sa svojom pjesmom blisatao i Ajdin i publika , čiji su se zvuci širile cijelim prostorom  BKC-a TK , uz nezaborav ovom mladog dječaka, naglasio je njegov prof. Brašnjić.

U znak prisutnosti Ajdinove pjesme među publikom organizovan je još jedan njegov koncert , koji će se održati 23.novembra u Srebreniku, da uživa publika uz pjesmu bisernog pjevača Ajdina Osmanovića.

Duška Rebić