Održan prvi sastanak OO 12. Međunarodnog bijenalnog festivala umjetnosti minijature

Prvim sastankom Organizacionog odbora 12. Međunarodnog bijenalnog festivala umjetnosti minijature, koji je održan danas, Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona zvanično je počeo aktivnosti na organizaciji regionalno prepoznatljive likovne smotre malog formata, koja se održava već 24 godine.

Sastankom Organizacionog odbora u ime predsjednika Damira Gazdića, ministra za kulturu, sport i mlade TK, predsjedavala je Amela Mehmedović, pomoćnica ministra za kulturu.

Članove organizacionog odbora o već realizovanim aktivnostima izvjestio je prof. Hari Ejubović, koji je posebnu zahvalnost učešću u radu Organizacionog odbora uputio akademika Enveru Mandžiću, jednom od idejnih tvoraca ove manifestacije i dugogodišnjem direktoru Bijenala minijature BiH.

Na sjednici, kojoj su pored uposlenika JU BKC TK, spomenutih Amele Mehmedović i Envera Mandžića, prisustvovali još prof. dr. Srđan Vukadinović, te umjetnici Nisad Hamzić i Lejla Zukić, usvojen je Pravilnik o radu 12. Međunarodnog bijenalnog festivala umjetnosti minijature, sastav stručnog žirija i kalendar manifestacije, koja će tradicionalno biti otvorena 20. oktobra 2023. godine.

U narednim danima će biti objavljen i Javni poziv svim zainteresiranim za učešće na 12. Međunarodnog bijenalnog festivala umjetnosti minijature, a o čemu će javnost i zainteresirani učesnici biti blagovremeno obaviješteni.

(JU BKC TK)