Održan 8. Međunarodni karate turnir “BiH Valentinovo 2023”

U Tuzlanskom Mejdanu održan je 8. Međunarodni karate turnir “BiH Valentinovo 2023” u organizaciji Karate kluba DO Tuzla. Nastupilo je nešto manje od 700 takmičara, 89 klubova iz 8 zemalja. Organizatori nisu krili zadovoljstvo samom organizacijom ove značajne sportske manifestacije.

Svi prisutni mogli su uživati u odličnim borbama svih uzrasnih kategorija, a među njima i seniora i seniorki kojima je BiH Valentinovo poslužio kao odlična provjera pred nadolazeće nastupe na prvenstvu BiH i seniorskom prvenstVU Evrope koje se održava u martu ove godine.

Na turniru su nastupili klubovi iz cijele BiH, zemalja regiona i Evrope. Zadovoljni su organizacijom što potvrđuje činjenica da većini njih ovo nije prvi nastup na jednom od najboljih karate turnira u našoj zemlji. Turnir je podržalo i ministarstvo za kulturu sport i mlade TK koje kontinuirano prati rad karate klubova Tuzlanskog kantona.

Za najuspješnije takmičare obezbijeđene su novčane nagrade, medalje i zahvalnice. Ova tradicionalna sportska manifestacija ispunila je očekivanja svih istinskih zaljubljenika u karate, a ovom prilikom organizatori su istakli kako će i u narednim godinama dati sve od sebe da turnir bude na još višem nivou.

VIDEO (RTV TK):