Odličnim nastupima Letu Štuka, Jinxa, Zostera i dr. završen koncertni dio Kaleidoskopa

Posljednje koncertne večeri Kaleidoskopa publika je imala priliku slušati neke od najboljih izvođača iz BiH i regije. Nastupali su: Generacija Bez Kompasa, E-Play, Letu Štuke, Jinx i Zoster.

Jedan od omiljenih sarajevskih bendova Letu Štuke napravio je odličnu atmosferu, te izveo neke od svojih najvećih hitova, poetski snažnih – “Minimalizam”, “Šutiš”, “Mjesto za dvoje”, “Tesla”, “Paranoja”, “Sami”. Također su izveli pjesme “Supermarket” i “Bože zdravlja”, koje će se zajedno sa nedavno predstavljenom pjesmom “Bočice” naći na novom, četvrtom studijskom albumu, koji se snima ovo ljeto, a izlazi u oktobru.

E-Play srpski alternativni sastav iz Beograda, nakon nedavno održanog koncerta u Domu mladih, opet se vratio u Tuzlu i napravio odličnu atmosferu. Maja Cvetković, basistkinja, i ostatak benda pružili su raznovrstan repertoar, od pjesama “Divan dan”, “Retrovizor”, “Heroj”, te su izveli pjesme sa novog albuma “Sloboda” koji je izašao u aprilu: “Da budemo samo dobro”, “Srešćemo se neki drugi put” i “Šamarčina”.

Program za nedjelju:

10:0022:00 Kaleidoskop art (Gradski park)

Grafiti “Positive vibe” (Gradski park)

ZATVARANJE FESTIVALA (ulica Barok)

21:00 Promocija murala, Barok Art Distrikt

Muzika: Fa11out

(fejm.ba)