Odbojkaši BiH danas protiv Egipta igraju za šesto finale na svjetskim prvenstvima, evo gdje se može gledati

Muška reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas se sastaje sa selekcijom Egipta u polufinalu Svjetskog prvenstva koje se održava u Areni hotela Hills na Ilidži.

Odbojkaši BiH očekivano su došli do četvrtfinala, ostvarivši pet pobjeda, a sada ih očekuje najteži meč u borbi za plasman u finale.

Reprezentacija BiH je u grupnoj fazi pobijedila selekcije Srbije, SAD-a i Japana, potom u šesnaestini finala Hrvatske te u četvrtfinalu Kazahstana, koji je po riječima selektora Mahmutovića najveće iznenađenje SP-a.

Selektor nije želio otkrivat isve karte pred najbitnije mečeve, a jučerašnje pobjede izjavio je da će njegovi igrači “počeli igrati svoju igru tek kada naiđu na jače ekipe, kada dajemo svoj maksimu i pokažemo zašto smo se spremali”.

U selekciji BiH nadaju se da mogu ponoviti uspjeh sa prošlog SP-a i zakazati svoje šesto finale na svjetskim prvenstvima, vjerovatno s aktuelnim svjetskim i paraolimpijskim prvakom Iranom koji se u drugom polufinalnom meču sastaje sa Brazilom.

Susret BiH – Egipat igra se od 15 sati i 30 minuta. I današnji polufinalni susret bh. tima možete pratiti u direktnom prijenosu na BHRT-u.

BiH u svojoj kolekciji ima tri zlata, dva srebra i jednu bronzu sa svjetskih prvenstava.