Od 131 planirane mjere Vlade TK, do sada izvršeno 118 mjera

U periodu januar – august 2017. godine, od ukupno 131 planirane mjere, Vlada je do danas razmatrala i izvršila ukupno 118 mjera.

Od 13 planiranih, a još nerealiziranih mjera 12 se odnosi na normativno – pravne i jednu tematsku mjeru, navodi se u razmatranom dokumentu, koji se tiče realizacije obaveza i zaduženja resornih ministarstva i drugih organa uprave i institucija utvrđenih zaključcima i odlukama Vlade Tuzlanskog kantona za period januar – august 2017. godine.

S tim u vezi Vlada je donijela Zaključak kojim je obavezala sve kantonalne organe uprave i druge kantonalne institucije da u narednih 30 dana poduzmu sve neophodne aktivnosti u pripremi svih neophodnih akata i dokumenata u cilju realizacije nerealiziranih mjera iz Programa rada Vlade Kantona planiranih za period januar-august 2017. godine i dostave Vladi Kantona u dalju proceduru, ili u slučajevima kada postoje određene objektivne okolnosti i razlozi zašto se neka od mjera ne može realizirati u planiranom vremenu, da o tome dostave odgovarajuće pismeno obrazloženje.

Također, Vlada je zadužila i sve kantonalne organe uprave i druge kantonalne institucije, čije su mjere planirane u Programu rada Vlade za period septembar-decembar 2017.godine, da ih blagovremeno pripreme i dostave Vladi Kantona na dalje postupanje.

(Nezavisni.ba)