Novosti iz IBU Spartansa

Povodom 40 godina od osnivanja Košarkaškog Kluba Živinice ’78., održat će se svečana sjednica bivših košarkaša ovog kluba i članova uprave.Navršile su se četiri decenije od kada je u Živinicama zastupljen ovaj atraktivni sport, koji je u svojim redovima imao niz mladih koji su se željeli pokazati na terenima širom BiH.

“Ovim putem pozdravljamo skup bivših košarkaša, trenera, ljudi iz uprave i simpatizera košarke, ljudima koji su udarili temelj živiničkoj košarci.Naš klub je nastao iz prijašnjih aktivnosti KK Živinice ’78 i mi nastavljamo stazama velikana živiničke košarke.

Ekipa juniora IBU Spartans je prvak Lige mladih Tuzlanskog kantona za ovu polusezonu. Odigrano je 7 utakmica bez poraza, najvjerovatnije će i pioniri njihovim stopama, trenutni omjer im je 9 pobjeda, dakle bez poraza, što je rezultat za veliki respekt”, kaže nam aktivista u ekipi IBU Spartans Amir Meštrić.

Prvi tim u subotu, 29.decembra, gostuje u Brčkom kod istoimene ekipe, a u okviru 10.kola A1 lige FBiH. Idemo na ovjeru druge pozicije. Kao i uvijek idemo na pobjedu i nadigravanje sa domaćinom.Utakmica počinje u 17 sati.

Vriejdno pomena je i učešće predpionira na turniru u Italiji, a koje predvodi Almis Sulejmanović. Očekujemo dobre vijesti!

(zivinice.ba)