Nove pogodnosti za priključenje na daljinsko grijanje u Tuzli: Ukinuto plaćanje tzv. takse

Gradsko vijeće Tuzla donijelo je odluku o utvrđivanju novčane naknade za nove korisnike Centralnog grijanja, odnosno za angažovanje kapaciteta sistema daljinskog grijanja, tzv. taksa. Ova odluka znači smanjenje troškova prilikom priključenja na sistem  daljinskog grijanja.

„Građani koji se priključuju na gradsko grijanje neće više plaćati naknadu za angažovani kapacitet, koja odprilike za objekat od 150 kvadrata iznosi između 800 i 900 KM. S druge strane ukoliko se radi o indiidualnim stambeno – poslovnim objektima, vlasnici tih objekata neće plaćati naknadu za stambeni dio objekta, ali hoće za poslovni“, pojasnio je Amir Razić, šef odjeljenja za komunalne, normativno – pravne i opće poslove Grada Tuzla.

Tako će novi korisnici Centralnog grijanja, za priključenje na sistem i dalje morati imati izrađen projekat, te o svom trošku kupiti podstanicu, dok troškove priključenja na vrelovod od šahta na ulici do zida kuće snosi Gradska uprava. Centralno grijanje je već počelo zaprimati zahtjeve za priključenje na mrežu za nove korisnike, koji i se sa sistema gradskog grijanja trebali grijati već od naredne grijne sezone.