Njega usana u 3 koraka

Baš poput onih džempera koji bockaju, ispucale usnice su nešto što nikako ne želimo na sebi. Često nam se dogode iako mislimo da vodimo brigu oko istih

Osim svih proizvoda za vanjsku njegu ne smijemo zaboraviti na brigu iznutra, hidratacija je ključ. Dovoljan unos vode doprinosi njezi cijeloga tijela pa tako i njezi samih usana. Za vas smo pripremili njegu usana u 3 koraka koji će vam pomoći postići glatke i lijepe usne:

1. Piling – njegu započinjemo pilingom koji će otkloniti mrtve stanice, i doprinosimo laganom rumenom izgledu odnosno prirodnom i zdravom izgledu. Možete ga napraviti i sami kod kuće, a sastojci koji su vam potrebni su šećer, med i ulje (može biti maslinovo, kokosovo ili neko drugo). Promiješajte ih u posudici ili napraviti u teglici za više dana.

2. Maska – nakon što smo uklonili popucalu kožu, vrijeme je za dubinsku hidrataciju koju možemo postići maskama koje djeluju dublje i jače nego obični balzam. Maske će biti djelotvornije ako se koriste tijekom noći, pa se uglavnom mogu pronaći noćne maske za usne.

3. Balzam ili ulje za usne – vjerojatno korak koji se rijetko kada preskoči i glasi kao najjednostavniji, ali bez prva dva koraka svakih nekoliko dana nema pretjeranog efekta. Sami možete odrediti preferirate li ulje ili balzam.