Nastavlja se period promjenjivih vremenskih uslova praćen padavinama

Danas prije podne pretežno oblačno sa prolaznom kišom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

I narednih dana čeka nas promjenivi vremenski uslovi praćeni padavinama

Sutra novo naoblačenje koje će usloviti jaču kišu uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Dalje jačanje juga u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20°C.

U četvrtak, 4.11.2021., prognozira se oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Očekuje se jako jugo, sa olujnim udarima. Slabljenje vjetra u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C.