Nardin Mulahusejnović karijeru nastavlja u Dagestanu

Doskorašnji napadač FK Sarajevo Nardin Mulahusejnović našao je novi klub, a ovaj 24-godišnji fudbaler karijeru nastavlja u Dagestanu, gdje je potpisao ugovor s ekipom Dinamo Mahačkale.

Nardin Mulahusejnović napustio je redove FK Sarajevo ove zime nakon samo nekoliko mjeseci provedenih u timu s Koševa.

Nakon velikog nezadovoljstva navijača njegovim nastupima ovaj 24-godišnjak je odlučio otići i klub s Koševa je potom objavio da je ugovor s njim sporazumno raskinut.

Mulahusejnović je imao brojne ponude za nastavak karijere. Na kraju se odlučio za interesantnu opciju i karijeru će nastaviti u Dagestanu.

Ovaj napadač novi je član ekipe Dinamo Mahačkala, tima koji se takmiči u drugom rangu ruskog fudbala i trenutno zauzima 11. mjesto na tabeli.

Posao s Mulahusejnovićem već je sklopljen. Uskoro će biti i službeno objavljen i stameni napadač će zaigrati za ekipu iz Dagestana.

Nardin Mulahusejnović je u prvom dijelu sezone ukupno u dresu FK Sarajevo odigrao 17 utakmica i postigao je tri pogotka uz dvije asistencije.

Prije dolaska na Koševo on je nastupao u Sloveniji za Muru, Koper i Maribor, a u našoj zemlji je igrao za Zrinjski, GOŠK i Bratstvo.