Najbolji atletičari AK “Sloboda Tehnograd” otputovali u Alžir na Mediteranske igre

Hajrudin Vejzović, Rusmir Malkočević te srebreničanin Edhem Vikalo, zajedno sa trenerom Kadom Delić-Selimović, danas su otputovali u Alžir gdje će na Mediteranskim igrama koje počinju 30. juna predstavljati BiH i nastupiti u atletskim disciplinama 100 m (Vejzović i Vikalo), te 400 m s preponama (Rusmir Malkočević).

“Veliko   hvala Olimpijskom komitetu BiH, Atletskom savezu BiH i Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK,  što  su omogućili najboljim atletičarima AK “Sloboda Tehnograd” Hajrudinu Vejzoviću, Rusmiru Malkočeviću i Edhemu Vikalu da učestvuju na Mediteranskim igrama u Alžiru i nadam se da ćemo državu BiH dostojno predstaviti. Posebnu zahvalnost upućujemo gradu Tuzla, Živinice i Srebrenik što podržavaju naše najbolje ambasadore”-istakla je Kada Delić-Selimović.

Da podsjetimo atletičari i atletičarke AK “Sloboda Tehnograd” osvojili su 11 medalja, pet zlatnih i po tri srebrne i bronzane medalje na Pojedinačnom seniorskom prvenstvu BiH, nedavno održanom na atletskom poligonu “Kamberović polje” u Zenici. Titule seniorskih prvaka BiH za 2022 godinu osvojili su i potvrdili prošlogodišnje titule Mahir Kurtalić u trci na 110 m s preponama, Rusmir Malkočević u trci na 400 m s preponama, Elma Hasanbašić u trci na 3.000 m stipl, te Hajrudin Vejzović koji je pobijedio u trkama na 100 m i 200 m, čime je ponovo preuzeo primat najboljeg seniora u obje ove discipline, obzirom da je prošle godine bio viceprvak na 100 m. Srebrne medalje osvojili su: Edhem Vikalo u trci na 100 m, Elma Hasanbašić u trci na 3000 m i muška seniorska štafeta 4×100 m (Bakir Baković, Enes Džinić, Alija Džinić i Bakir Musić) Bronzane medalje osvojili su Edhem Vikalo u trci na 200 m, Nejla Kamerić u trci na 3000 m stipl i muška seniorska štafeta 4×400 m (Edhem Vikalo, Hajrudin Vejzović, Bakir Musić i Rusmir Malkočević)