Najavljen 28.Ljetni Univerzitet Tuzla 2023.godine

U Kantonalnoj privrednoj komori bilo je svečano sa prisutnim studentima i njihovim profesorima koji su stigli da prisustvuju potpisivanju Memoranduma o saradnji između Univerziteta u Tuzli i Privredne komore Tuzla, ali i najave manifestacije 28.Ljetnog Univerziteta Tuzla 2023.godine.
U organizaciju i realizaciju ove manifestacije će biti uključen veliki broj studenata Univerziteta u Tuzli , koji će biti održana od 29.maja do 1.jula 2023.godine, a tema Ljetnog univerziteta Tuzla je „Obrazovanje za održivi razvoj“ .
Pozivam sve studentice i studente da se pridruže i da učestvuju u svim ne samo zabavnim aktivnostima, da tako obogate svoj volonterski angažman, ističe Nura Hamzić, studentica Edukacijsko rehabilitacijskog farmaceutskog fakulteta, koja je učestvovala i u ovoj godini Ljetnom univerzitetu.
Kako ističe , Vesna Bratovčić , prorektorica za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju UNTZ, Ljetni Univerzitet će po prvi puta naredne godine imati Sedmicu karijere koja počinje susretima na Trgu slobode, a glavni akteri će biti privrednici i menadžeri kompanija okupljeni oko Kantonalne privredne komore i studenti.
Prema riječima direktora Kantonalne privredne komore Tuzla, Nedreta Kikanovića, Privredna komora Tuzla je već u kontaktu sa privrednicima koji će učestovati u ovoj aktivnosti. Imamo 13 udruženja i svi su iskazali interes da budu dio ovoga jer je bitno da privrednici prepoznaju studente, buduće kadrove koji trebaju da nose privredu Tuzlanskog kantona.  Mi smo već uputili pisma najave, imamo mnogo aktivnosti koje će biti za studente i privrednike. Potpisivanjem Memoranduma o saradnji Privredne komore TK i Univerziteta Tuzla žele raditi i na izmjeni Zakonske  regulative, koja će omogućiti studentima aktivniji angažman u kompanijama, koje su članice udruženja Komore, kako bi imali priliku za kvalitetnije iskustvo u praktičnom radu, istakao je direktor Kikanović.
Duška REBIĆ