Nagrada „Musa Ćazim Ćatić dodjeljena Mari Grbić iz Tuzle

U organizaciji Udruženja „Musa Ćazim Ćatić“ iz Odžaka, BMG medijske grupe i Bosansko kulturnog centra TK,i ove godine održano je tradicionalno dodjela nagrada koja nosi ime po čuvenom pjesniku  Muse Ćazima Ćatića.

Dodjela nagrada je održana u Plavoj Sali BKC TK u Tuzli uz veliki broj prisutnih svih generacija, a nagrade su dodjeljene autorima za najljepšu pjesmu za djecu, za najljepšu bajramsku priču i pjesmu.

Kako je istakao predsjednik BMG medijske grupe Mehmed-Meša Pargan, ove godine je pristiglo najveći do sada broj prijavljenih pjesama i priča , a žiri je odlučio da se nagrade dodjele u Tuzli.

Prvu nagradu je osvojila Mara Grbić, profesorica iz Tuzle , za djelo Mama-Zima.

Drugo mjesto djeli Branka Šumov Krupljanin, Zenica-Moja prva školska torba i Muhidin Šarić –Pjesma jedne trešnje, a treće mjesto nagradu se podijelili .Elvedin Suljić, Osijek(Ilidža) Dijete i ja, Vaselin Miličević , Vrbas-Mesečeva igra i Meho Jakupović, Kozarac-Plišani cuko.

Posebne zahvale upućene su članu žirija, književniku Kemalu Handanu i profesorici književnosti Ljilji Stojanović koji su stručnim odabirom od 120 prispjelih pjesama odabrali 74 pjesmu za knjigu i od njih 6 nagrađene, počasnom predsjedniku Organizacionog obora prof.Nuriji Deliću i svima koji su bili na bilo koji način dali svoj doprinos i samim tim doprinjeli očuvanje od zaborava lika i djela poznatog pjesnika Muse Ćazima Ćatića.

D. Rebić