Na svečanom otvaranju “Kuće sporta” bit će upriličena prezentacija monografije, almanaha i filma o RSD Sloboda

Na otvaranju “Kuće sporta” koje će biti upriličeno u sklopu obilježavanja 2. oktobra, Dana oslobođenja grada Tuzla bit će održana prezentacija monografije, almanaha, filma i ostalih materijala vezanih za obilježavanje stogodišnjice postojanja RSD “Sloboda”

Kako ističe Aid Berbić, predsjednik OKK “Sloboda” Tuzla da se radi o velikom materijalu koji je zahtjevao dugogodišnje i višemjesečno sakupljanje i slaganje materijala kako bi se dobila jedna cjelina i ova monografija predstavlja jednu stepenicu više. Almanah je izrađen u dva toma i vezani su za fotografije i kratke opise najvećih  dostignuća RSD Sloboda.

Asja Redžić iz nadležne Gradske službe  ističe kako joj je drago što je Grad Tuzla bila dio tima na izradi ove monografije, te se nada kako će  svima monografija i almanasi  biti od koristi naročito onima  koji vole sport i Tuzlu, te istakla da ne smijemo zaboraviti da je Sloboda sinonim za Tuzlu i obrnuto.

Mirza Čorbić, arhitekta koji je radio na izradi “Kuće sporta” je istakao kako je prostor bio neuslovan, ali su na kraju uspjeli da ga adaptiraju i da stvore nešto što je moderno i što će ostati gradu i generacijama koje dolaze.

Pored toga, na otvorenju Kuće sporta biti će prikazan film o Slobodi, a Boris Balta, režiser filma je naveo kako je bilo izrazito teško raditi na ovom filmu jer nije bilo dovoljno materijala naročito kada je riječ o utakmicama koje su se ranije igrale, te se ovom prilikom zahvalio svim dobrim ljudima i građanima koji su ustupili svoje lične materijale kako bi se izradio film dostojan obilježavanja stogodišnjice postojanja RSD “Sloboda”.

Još jednom podsjećamo da će otvaranje Kuće sporta biti upriličeno u sklopu obilježavanja 2. oktobra, Dana oslobođenja grada Tuzla.

Izvor: RTV Slon