Na osnovu čega muškarci odlučuju da li ste “materijal” za vezu?

Da li ste se nekad zapitali da li ste dobar “materijal” za ozbiljnu vezu? Kada upoznate osobu muškog spola, šta je to što vas u njegovim očima pratvara u pogodnu osobu koju bi želio kraj sebe na duže staze?

Dobar dio muške populacije vještinu u kuhinji smatra ključnom za ostvarenje veze, dok drugi dio kraj sebe želi djevojku za kojom se svi okreću. Međutim, da to nije sve i da ne razmišljaju svi muškarci tako isključivo, otkrivamo vam u redovima koji slijede. Saznajte koji su to kriterijumi koje muškarci u svojim glavama stavljaju pred djevojke, bez njihovog znanja, prenosi Ženski magazin.

Žena mora sebe da voli

Muškarci se slažu u jednom, a to je da žena mora da pokaže ljubav prema sebi, da bi oni mogli da je vole. Voljeti sebe naravno ne znači biti arogantan i gledati druge sa visine, već znati kako na pravi način pokazati samopouzdanje i vlasitu vrijednost.

Žena koja ima dobar odnos sa porodicom

Žena koja ima dobar odnos sa članovima svoje porodice se smatra osobom koja ulaže vrijeme i strpljenje u izgradnju datih veza. Samim tim muškarac smatra da će se na isti način odnositi i u pogledu njihove veze. Posmatranjem ljubavi koju pruža svojim roditeljima, braći i sestrama, muškarac o svojoj izabranici stiče potpunije mišljenje. Muškarci će uvijek prije odabrati ženu koja je prosječno lijepa ali zna kako da im pruži podršku kada im je najpotrebnija u odnosu na onu koja od svega ima samo svoju ljepotu. Niko ko ozbiljno planira da započne ljubavnu vezu ne želi da gubi svoje vrijeme na nekog ko će nestati čim stvari postanu teške.

Žena koja zna da prihvati kompliment

Iako djeluje kao mala i trivijalna stvar, ispostavilo se da je muškarcima itekako važno da žena zna da prihvati kompliment. Ovo se u velikoj mjeri razlikuje od žene koja traži pažnju i čezne za komplimentima, jer je ona nesigurna u sebe a to u startu sugeriše da će veza biti neslavna.

Žena koja zna da oprosti,  ali se drži onoga što kaže

Veliki broj muškaraca izrazito poštovanje gaji prema ženama koje znaju da oproste, ali i da se drže onoga što kažu. Čak i ako je nevjerstvo u pitanju, ako je žena spremna da oprosti, njen stav po pitanju netolerancije iste greške je onaj koji je kvalifikuje na listu poželjnih “materijala za vezu”.  (Tuzlanski.ba)