Na Međunarodnom plivačkom mitingu „Zlatni Orlando“ 2022 u Dubrovniku Zmaj- Alpamm Tuzla osvojio je dvije medalje

U organizaciji plivačkog kluba „JUG“ Dubrovnik 11.i 12.6.2022.održan je Međunarodni plivački miting „Zlatni Orlando“.Plivalo se u olimpijskom bazenu (50 metara) u Gružu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Na ovom plivačkom takmičenju nastupilo je 257 plivača iz 36 klubova iz zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Ukrajine i Azerbejdžana.
U sklopu priprema za nastup na Evropsko juniorsko prvenstvo, te Evropsko olimpijsko mladih (EYOF) Plivački klub „Zmaj-Alpamm“ Tuzla nastupio je sa jedinim plivačem, Kenanamo Dračićem .
Plivački klub „Zmaj –Alpamm Tuzla bio je jedini plivački klub iz Tuzlanskog kantona koji je na ovom izuzetnom kvalitetnom takmičenju nastupio sa jednim takmičarem Kenanom Dračićem, koji je bez adekvatnih treninga 11 mjeseci u bazenu osvojio 2 medalje( 1 srebreni i 1 bronzanu) , te ostvario ove rezultate:
– 50 delfin , 2mjesto u C kategoriji(06-09 )godište i 7 mjesto u seniorskoj konkurenciji.
.200 slobodno, 3 mjesto u C kategoriji za dječake (06-09 godište)i 7 mjesto u seniorskoj konkurenciji.
-100 slobodno , 5 mjesto u C kategoriji za dječake (06-09 godište) I 19 mjesto u seniorskoj konkurnciji.
-200 mješovito, 7 mjesto u C kategoriji za dječake (06-09 godište) i 12 mjesto u seniorskoj konkurenciji.
Kenanov uspjeh je plod njegovog velikog rada , truda i talenta, stručnog rada naših trenera, te još večeg zalaganja njegovih roditelja, te čestitamo mu i želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku svoje uspješne plivačke karijere, ističe Šef Stručnog štaba PK „ZMAJ-ALPAMMA“ mr.prof. Muhamed Smajlefendić.
Duška REBIĆ