Na Međunarodnom mitingu „Pirat Open” Zerina Vrabac osvojila pet zlatnih medalja

U organizaciji plivačkog kluba „Pirat “ iz Kragujevca  22.10.2022.održan je međunarodni plivački miting „Pirat Open“ . Plivalo se u olimpijskom(50 metara) bazenu na sedam staza i elektronski mjerenjem, nastupilo je 306 plivačica i plivača iz 27 plivačkih klubova iz tri države:Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Plivački klub „Zmaj –Alpamm „Tuzla uzeo je učešće sa jednom takmičarkom, Zerinom Vrabac koja je osvojila 5 Zlatnih medalja u F kategoriji za djevojčice 2009- 2010 godište u sljedćim disciplinama.
200 delfin, 1 mjesto i Novi BiH državni rekord za kadetkinje na oplimpijskom (50 metara) bazenu sa vremenom 2: 28, 98
-50 delfin, 1 mjesto
-100 delfin, 1 mjesto
-50 leđno, 1 mjesto
-100 leđno, 1 mjesto
Kako ističe šef Stručnog štaba Zmaj –Alpamma, mr.sc. Muhamed Smajlefendić, naša zmajevica Zerina Vrabac iako bez trenaže u adekvatnom bazenu preko godinu dana jer Tuzla nema više bazen, oborila je državni rekord za kadetkinje u disciplini 200 metara delfin stilom na olimpijskom (50 metara) bazenu. Posebno zadovoljstvo obaranja ovog rekorda je što ga je 2018 postavila na olimpijskom (50 metara) bazenu najbolja BiH plivačica Lana Pudar .Dalja draž i vrijednost novog rekorda je što ga je postavila na olimpijskom bazenu (50 metra) ,Zerina Vrabac koja trenira u malom 25 metarskom bazenu za trenažu .
Zerina je i prije obaranja ovog rekorda dokazala da je kao i Lana Pudar van serijska BiH plivačica.
Nažalost nepostojanjem adekvatnog bazena u Tuzli njena plivačka sudbina kao i bilo koje druge plivačice iz Tuzle je neizvjesna. Upravo zbog ovih razloga , naš bivši plivač Kenan Dračić je morao da se preseli u Sarajevo .Tuzla je izgubila fantastičnog plivača, sportskog uzornog mladog čovjeka.
Uprkos svemu zahvaljujemo predanom radu uz telente i svoje roditelje, naše trenere i klub nastavlja sa radom bez obzira na nezainteresovanost bilo koje vlasti da riješi problem bazena u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, ne smo Zerini nego i svoj djeci TK i Tuzli.
Čestitamo našoj zmajevici Zerini Vrabac na ovom fantastičnom rezultatu i očekujemo od vlasti TK i građani da riješe problem koji imaju tuzlanska djeca i da ne dopuste nove probleme novih Lana Pudar.
Pozivamo i medije da aktivnije proprate problem bazena u Tuzli  i pomognu sa svoje strane tuzlanske mališane.
Zerina i ostali plivači (njih preko 500) od 27.6.2031 godine zbog zatvaranja bazena u hotelu Tuzla koji jedini posjeduje osnovne uslove za takmičenje (trenažnim putem) nemaju adekvatne uslove da treniranje najljepšeg  sporta koje vole djeca najviše na svijetu, ističe Šef Stručnog štaba mr.sc. Muhamed Smajlefendić.
Duška REBIĆ