Na izletištu Vis kod Gračanice održana 2. traktorijada

Mladi iz Organizacionog odbora jučer su na izletištu Vis kod Gračanice okupili više od 100 traktorista, koji su svojim snažnim mašinama u dugačkom defileu stigli na 2. tradicionalnu Traktorijadu.

Kako kaže predsjednik Organizacionog odbora Hazim Sarajlić, traktoristi su došli da se odmore od teške poljoprivredne godine, ali i da svoje traktore odmore od rada.

– Neka se malo ulje u motorima naših traktora ohladi, a mi da se družimo, uz izvorne pjesme, iće i piće na Visu – rekao je Sarajlić.

Traktorijadu je otvorio predsjednik MZ Babići Aziz Bešić i traktoristima je poželio lijepo druženje na izletišu Vis, koje svakim danom postaje sve atraktivnije.

Vehid Suljić je upalio svoj IMT 540 traktor iz 1978. godine koji, iako “u godinama”, radi. Tu se i ostale marke traktora kao što su: Same, Zetor, Harliman, Lamborghini, Klas, Dondin… Stotinu traktora, parkiranih danas na Visu, procjenjuje se na oko 3 miliona maraka.

– Traktor je danas, onome ko se bavi poljoprivredom, i otac i majka. Sve se radi mašinski – kaže Nusret Mustafić iz Babića.

Traktoristi su se zabavljali uz izvorne pjesme grupe “Senada i Halil”. Jedni su jelo i piće postavili navrh svoga traktora pa uživali u sunčanom vremenu.

(gracanicki.ba)