Na 48. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije „Dani šljive“ u Gradačcu dodijeljene medalje


Poslije završnog dana 48. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije „Dani šljive“ u Gradačcu dodijeljene su medalje za kvalitet proizvoda. Senzornu analizu uradili su stručnjaci Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu na čelu sa predsjednicom Komisije za ocjenjivanje kvaliteta proizvoda prof. dr. Nerminon Spaho, koja je dostavila stručne procjene organoleptičkih svojstava dostavljenih uzoraka.


Priznanja ovog međunarodnog sajma na polju poljoprivrede i prehrambene industrie „Dani šljive“ je uručio Nedžad Nuhanović, suorganiztor i direktor firme Bomus–expo.
Mljekara Meggle d.o.o Posušje dobila je zlatne medalje za proizvode Iced-E spresso MacchIato i Iced Coffe Late za srebrnu medalju za Iced Coffe –Capuccino.


Jukan eko-hrana Gračanica dobitnik je Zlatne medalje firmama Bio Organic „Podrinje“iz Milića za organski sok jabuke, maline i kupine na Porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu Marinković i sinovi vlasnika Stojana Marinkovića za proizvodnju šljivovice 44% vol.proizvodnje 2001 godine.  

Duška REBIĆ