MUP-u TK donirana tri službena psa

U krugu Jedinice policije za specijalnu podršku i OBL u Tuzli danas je održana promocija donacije tri službena psa MUP-u TK, odnosno navedenoj Jedinici od strane ”Bosnet Group” iz Hadžića. Riječ je o vrijednoj donaciji pasa pasmine belgijski ovčar koji će, nakon obuke i predvođeni policijskim vodičima službenih pasa, biti namijenjeni za otkrivanje eksploziva i narkotičkih sredstava.

Ovom prilikom, pripadnici Jedinice policije za specijalnu podršku MUP-a TK su izveli dvije pokazne vježbe sa službenim psima, nakon čega su promovisali novodobivene mlade pse.

”Riječ je o vrijednoj donaciji dobre pasmine pasa belgijski ovčar, vrijednosti cca. 2.000 eura po jednom psu i mi se nadamo nastavku dobre saradnje sa firmom ‘Bosnet’. U narednom periodu slijedi obuka ovih pasa od strane naših instruktora i vodiča pasa, nakon čega će psi pomagati policiji u otkrivanju eksploziva i narkotičkih sredstava”, izjavio je policijski komesar Fadil Šljivić.

”Kompanija Bosnet je prva i jedina fabrika u BiH koja se bavi proizvodnjom hrane za kućne ljubimce i jedna je od najsavremenijih u Evropi. Obzirom da našu hranu koriste sve institucije u BiH, mi smo se odlučili na generalni projekat nabavljanja pasa i pomaganja određenim institucijama. Poslat je cirkularni dopis institucijama na koji je MUP TK-a zainteresovano odgovorio, te smo ostvarili ovu saradnju”, izjavio je Samir Lagarija, direktor Bosnet Group.

Navedenom događaju prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Husein Topčagić, policijski komesar Fadil Šljivić, direktor ”Bosnet Group” Samir Lagarija i njihovi najbliži saradnici.

(Nezavisni.ba)