MUP TK: Pretresom putničkog vozila policija pronašla drogu

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a ( OKP PU Tuzla ) su dana 24.08.2018. godine podnijeli Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv: E.H. rođen 1995. godine, nastanjen u Žepču, N.H. rođen 1990. godine iz Maglaja, N.Č. rođen 1996. godine iz Gračanice i M.H. rođena 1978. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su udruženo ili pojedinačno na području Grada Tuzle počinili  tri  krivičina djela: „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ i „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“.

Naime, dana 23.08.2018. godine na područja Grada Tuzle službenici Jedinice policije za specijalnu podršku MUP TK-a su zaustavili pmv. u kojem su se nalazila navedena lica. Tom prilikom su izvršili  pretres bez pismene naredbe, kojom prilikom je pronađena pvc. kesica u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis- Marihuana“, pvc vrećica u kojoj se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“ i 44 tablete  koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Extazi“.

Nakon kriminalističke obrade navedena lica su uz Izvještaj predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je E.H. počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1 KZ F BiH,  i „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti iz čl. 359 stav 1 KZ FBiH, M.H. „Posjedovanje i omogućavanja uživanja opojnih droga“ iz čl. 239 stav 3 KZ F BiH. N.Č.i N.H. „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1 KZ F BiH.