Mršavljenje bez dijete, kako izgubiti kilograme bez rigoroznih dijeta

Zamislite da možete da jedete šta god poželite, a da se ne ugojite. Djeluje nestvarno, zar ne? Ipak, i dalje smo u krugu rigoroznih ili neukusnih dijeta koja nam ograničavaju da jedemo ono što volimo.

Neke dijete su baš teške, pa brzo od njih odustajemo, prenosi ddl.rs.

Reč “dijeta” se već godinama pogrešno tumači. Morate razumjeti zašto treba da smršate i da li to zaista treba da učinite. Ako je odgovor pozitivan, shvatite da je dijeta za mršavljenje pozitivna promjena u vašoj svakodnevnoj ishrani, koja zahtjeva samo nekoliko malih podešavanja.

Dijeta za mršavljenje nije ograničavanje – ona ​​je promjena načina na koji jedete, živite i tretirate svoje tijelo i um. Tijelu treba vremena da se navikne na nove promene. Ovde se radi o poboljšanju stila života i o uvođenju navika koje su korisne za vas. Kada to jasno shvatite, spremni ste da mršavite bez dijete.

Ako ste se izgladnjivali da biste smršali, već znate da se kilogrami brzo vraćaju,a ovaj proces utiče na vaše raspoloženje i zdravlje. Stručnjaci savjetuju da imate 5 manjih obroka dnevno – tri glavna i dvije užine. Treba jesti sporo, u malim tanjirima.

Prvo što treba da uradite jeste da sredite svoj frižider. Izbacite iz njega svu nezdravu i tešku hranu i nabavite nove, zdravije namirnice. Prva kupovina će biti velika, ali svaki sljedeći put kupovaćete samo ono što vam je potrebno da spremate ukusna jela.

Nutricionisti savjetuju da ujutru pijete napitak od sjemena piskavice. Potopite sjeme piskavice preko noći, ujutru procijedite i popijte. Ovo sjeme ubrzava metabolizam i održava našu liniju. Napitak pomaže da izbacite toksine iz tijela. Poslije toga slijedi doručak.

Doručak je najvažniji obrok u toku dana i ne treba da preskakati, jer se na ovaj način usporava metabolizam. Studije su dokazale da ako trošite vreme na žvakanje hrane, vjerovatno ćete unositi manje kalorija.

Žvakanje polako sprečava prejedanje jer daje mozgu dodatno vrijeme da primi signale iz želuca da je pun. Ovo takođe olakšava pravilno varenje i ograničava veličinu porcije. Zbog toga se preporučuje da hranu žvaćete oko 35 do 50 puta po zalogaju.

Što se tiče obroka, oni treba da budu izbalansirani. Birajte ugljene hidrate, povrće, voće, žitarice. Kada jedemo zdravu hranu, naš imunitet jača, tijelo dobija energiju i izbacuje toksine.

Takođe u svoju ishranu morate da uvrstite cijela zrna poput smeđeg pirinča, mekinje, kokice, ječam i sirak, jer ona pružaju potrebna vlakna, dugo ćete biti siti i sagorijevaćete masnoće na stomaku.

Naravno, iskoristite jedan dan u nedelji da se opustite i jedete šta god poželite. Na dan varanja, unesite dodatnih 500 kalorija. Na ovaj način se održava ravnoteža, a vi se ne gojite!