Mješoviti hor “Lege Artis” u Tuzlu donosi dvije medalje sa takmičenja u Kikindi

Na festivalu takmičarskog karkatera koji je održan u Kikindi (Srbija) na kojem je učešće uzelo preko 50 horskih ansambala iz šest zemalja regiona, mješoviti hor Lege Artis takmičio se sa po tri kompozicije u dvije kategorije i to u najtežoj kategoriji A1 Mješoviti horovi i osvojio srebrenju medalju sa ukupno osvojenih 85 bodova što ga svrtstalo u veći rang po broju bodova za SREBRNU medalju.

Hor Lege Artis nastupio je i sa tri kompozicije i u kategoriji F POPO VIŠEGLASNI horovi te pobrao simpatije publike i žirija te i postao apsolutni pobjednik ove kategorije i dobitnik zlatne medalje.

Žiri koji je ocijenjivao horove činili su profesionalci profesori dirigovanja sa muzičkih akademija u Srbiji,Hrvatskoj i Makedoniji.

Za 10 godina postojanja koje se navršavaju u maju 2022 godine Mješoviti hor „lege Artis“ Tuzla osvojio je ukupno 14 međunarodnih nagrada i na najbolji mogući način prezentira i predstavlja grad i državu u inostranstvu.

Naredna aktivnost Muzičkog obrazovnog centra je Novogodišnji koncert „Lege Artis“ Tuzla u koprodukciji sa Bosanskim kulturnim centrom a na kojem će nastupiti brojni izvođači iz BiH, Srbije i Hrvatske 28. 12. 2021. godine u BKC TK sa početkom u 19 sari – saopštili su iz ovog hora.