Mirza Hulusić smijenjen sa pozicije direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo

Mirza Hulusić, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, smijenjen je sa ove pozicije. Kako se navodi u rješenju koje potpisuje premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, Hulusić je razriješen dužnosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo sa jučerašnjim danom jer je, kako se navodi u rješenju, utvrđeno da se u svom radnu nije pridržavao zakona, podzaksonskih akata, smjernica, zaključaka i drugih akata zakonodavne i izvršne vlasti.

Rođeni Tuzlak Mirza Hulusić je na mjesto direktora imenovan 22. marta 2018. godine. Povodom svoje smjene Hulusić se oglasio putem Facebooka.

Dragi moji, Istina je da me je Vlada KS razriješila dužnosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Kao razlog su naveli između ostalog da nisam htio poštovati zakone i smjernice vlade bez ikakvog validnog obrazloženja koje zakone i koje smjernice. Molim prijatelje da razumiju da i ja znam onoliko koliko piše na ovom papiru – dakle ništa. Da prijateljima i javnosti dam kratko obrazlozenje – smatrao sam neukusnim trgovati jedinim resursom koji Sarajevo ima a koji smo krvlju platili – prostor (imovinu i grunt) za račun politike i sitnih prizemnih politikantskih interesa i velikih oblakodera i tornjeva. Tu se razlikujem sa politikama i nikad na tome nećemo biti isti. Sa politikama i političkim strankama sam razriješio već godinama u natrag, formalno(i napismeno) svakako već dugo nisam član niti jedne stranke, ali vi koji ostajete da se politikama bavite imate odgovornost kada upravljate resursom koji su ljudi životima branili – prostorom – da pazite šta potpisujete i u koje bescjenje prodajete taj resurs, navodi Hulusić.