Ministrica Čolić prisustvovala svečanosti Bolnice za rehabilitaciju djece u Banji Koviljači

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona  Dajana Čolić prisustvovala je obilježavanju 33 godine rada Odjeljenja za rehabilitaciju djece Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača. Riječ je o bolnici kroz koju je tokom više od tri decenije prošlo 72.000 mališana.

Ministarstvo zdravstva TK ima dobru saradnju sa Specijalnom bolnicom Banja Koviljača a prema riječima ministrice Čolić i u narednom periodu nastojat će održavati prijateljske odnose.

„Saradnja između Banje Koviljače i Ministarstva zdravstva TK postoji već duži niz godina i mislim da je u prethodnom periodu zbog korone i svega ostalog ta saradnja bila malo zapuštena, ali evo sada ćemo raditi u narednom periodu na tome da se ugovor ponovo potpiše i da ponovo ta saradnja oživi. Prije svega u cilju pružanja adekvatne zdravstvene zaštite našim osiguranicima sa područja TK“, kazala je ovom prilikom ministrica Čolić.

Na svečanoj akademiji predstavljen je rad ovog odjeljenja tokom prethodnih godina te naglašeno da je u posljednje četiri godine promet bolnice povećan za gotovo 40 posto.

Dječije odjeljenje Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja  Koviljača, istaknuto je, jedno je od najboljih u ovom dijelu Evrope zahvaljujući dobroj organizaciji zdravstvene službe, stručnom osoblju i prirodnim resursima a djeci pruža vrhunsku njegu i fizikalno liječenje do maksimalnog funkcionalnog oporavka