Ministar Delić primio predstavnice Udruženja “Koraci nade” Tuzla

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić održao je jučer sastanak s predstavnicama Udruženja “Koraci nade” Tuzla direktoricom Jasminom Krivošijom i program menadžericom Selmom Peštalić.

Ministar Delić je izrazio punu podršku Udruženju “Koraci nade” i istakao važnost njihovog rada, kao primjer pružatelja socijalnih usluga koji kroz svoj rad pružaju neprocjenjivu podršku djeci i osobama sa invaliditetom, kao i njihovim porodicama, ali i lokalnoj zajednici, a samim time i cijelom društvu. U saopćenju Ministarstva navode da kroz različite programe i usluge, Udruženje omogućava korisnicima da razvijaju svoje potencijale i postižu veću samostalnost.
Tokom sastanka, razgovarano je o donošenju Zakona o socijalnim uslugama u FBiH, a koji prepoznaje usluge koje pruža ovo udruženje. Ovaj zakon je u parlamentarnoj proceduri, a njegovo donošenje će Udruženju i drugim sličnim organizacijama, između ostalog, omogućiti da budu prepoznati kao pružatelji standardiziranih socijalnih usluga i stabilno sufinansiranje iz federalnog budžeta.

Također, ministar Delić upoznao je predstavnice Udruženja o aktivnostima koje se trenutno provode u Ministarstvu u ovoj oblasti, kao i predstojećim javnim pozivima i projektima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Vlada FBiH