Milenko Bošnjaković: Sve je stalo u ovu utakmicu, tražit ćemo tri boda protiv Igmana

Milenko Bošnjaković, trener Tuzla Cityja, na današnjoj konferenciji za medije se obratio novinarima povodom utakmice šestog kola Premijer lige BiH protiv Igmana.

Susret se igra u nedjelju na stadionu Tušanj, a uoči ovog susreta, Bošnjaković je poručio kako se nada da će njegov tim izaći iz teške situacije u kojoj se nalazi, s obzirom na to da je vezao tri uzastopna prvenstvena poraza.
“Što se tiče utakmice, svjesni smo protivnika i znamo njihove nedostatke. Gledali smo ih i skautirali. Radi se o jednoj izuzetnoj i disciplinovanoj ekipi, koja se izuzetno i disciplinovano brani i napada, ali mi smo spremni da iskoristimo njihove nedostatke. Bit će to jedna fina, korektna i otvorena utakmica. Znamo da imamo tri uzastopna poraza i eventualna pobjeda bi nam mnogo značila. Sve je stalo u ovu utakmicu”, kazao je Bošnjaković, pa dodao.

“Već se polako prepoznavaju ekipe koje će ići na vrh tabele, vidi se tu u ulaganjima i pojačanjima koje su te ekipe dovele, a ja se nadam da će klub izaći iz ove trenutne situacije. Mi ćemo u ovoj utakmici tražiti tri boda, pa da se priključimo gornjem dijelu tabele”.

Podsjetimo, utakmica između Tuzla Cityja i Igmana se igra u nedjelju od 19 sati i 45 minuta.

(sport1)