Messi se preko Pjanića priključio Ronaldu u akciji za pomoć bebi iz Srbije

Krajem marta ove godine Srbija i Portugal odigrali su sada već kultnu utakmicu na Marakani. Završila je 2:2, ali je glavna priča bila nepriznat čisti pogodak Cristiana Ronalda. Iako je lopta prešla crtu za metar, na utakmici nije bilo VAR-tehnologije koja bi sucima ukazala na krivu odluku.

Ronaldo je nakon toga ljutito bacio kapetansku traku, a u Srbiji je pokrenuta licitacija za nju kako bi se namaknula sredstva za liječenje bebe Gavrila Đurđevića iz Kragujevca.

Osmomjesečni Gavrilo boluje od spinalne mišićne atrofije, jako teške i progresivne bolesti koja često završava smrću. Za liječenje i operaciju malog Gavrila potrebno je 2.5 miliona eura, a dosad je skupljeno otprilike milion eura. Portugalski napadač se rado odazvao akciji i poslao svoj potpisani dres, a sada mu se priključio i Lionel Messi. Ključnu ulogu imao je Miralem Pjanić preko kojeg su srpski mediji uspjeli izlobirati da od Argentinca uzme potpisani dres koji će također završiti na aukciji.

Kako piše MozzartSport, zasad je skupljeno preko milion eura. Računa se da bi trebalo još otprilike toliko za jedan od najskupljih lijekova na svijetu, tako da je Messijev dres stigao u pravi čas. Tako su se dva velika rivala i ponajbolji nogometaši svih vremena ujedinili oko hvalevrijedne akcije.