Messi otkrio favorite za osvajanje Mundijala u Rusiji

Do početka Svjetskog prvenstva u Rusiji ostalo je još nešto manje od dvije sedmice, a reprezentacije se punom parom spremaju za što bolje rezultate na Mundijalu.

Od Mundijala u Rusiji očekuje se mnogo toga, a posebno kada je u pitanju selekcija Argentine i Lionel Messi. Gaučosi se nadaju da će Messi konačno doći do titule prvaka svijeta, ali je jasno da konkurencija nije bila nikad jača.

Messi je u razgovoru za tamošnje medije otkrio da jedva čeka početak Svjetskog prvenstva, te da je njegov tim spreman pružiti maksimum u Rusiji. Također, kapiten Argentine otkrio je ko su njegovi favoriti, odnosno za koga misli da ima najviše šansi da na kraju dođe do zlatne metalje.

“Velike fudbalske nacije su uvijek glavni favoriti na Mundijalu. Moj san je još uvijek isti, a to je da budem u finalu i podignem pehar na kraju. Sigurno će biti teško kada vidite kakva je konkurencija. Naravno, Njemačka će dati maksimum da odbrani titulu, a među favoritima prema mom mišljenju su još Brazil, Francuska, Španija i Portugal. Mi možda nismo kandidati, ali svi imamo isti san i vjerujemo da ga možemo ostvariti ovog ljeta”, rekao je Messi.

(SportSport.ba)