Media centar tuzlanskog univerziteta i TFF dogovorili saradnju

U Rektoratu Univerziteta u Tuzli potpisan je sporazum između Media centra tuzlanskog univerziteta i Tuzla Film Festivala (TFF), s ciljem uspostavljanja saradnje u oblasti nauke, obrazovanja i struke, koja će doprinijeti razmjeni iskustava i znanja.

Sporazum Media centra i Tuzla Film Festivala podrazumijeva saradnju koja se odnosi na poslove zajedničkog organiziranja, nastupa, konferencija, te izdavanje publikacija u oblasti kao što je kultura i komunikacija.

– Naši studenti će imati mogućnost da koriste filmski fundus, da sudjeluju na radionicama i edukaciji koje se odnose ne samo na umjetničku kritiku ili generalno kulturu, već na sve oblasti humanističkog i društvenog obrazovanja – rekao je voditelj Media centra UNTZ Enes Osmančević.

Potpisnici sporazuma ističu ovo kao priliku studentima drugih studijskih odsjeka, da počnu da se bave dokumentarnim filmom, književnom, filmskom ili pozorišnom kritikom.

– Ovo je jedna ideja koja bi mogla da ima neki kvalitetan razvoj. U pitanju je više neformalni oblik saradnje, gdje ćemo mi otvoriti sebe prema univerzitetu, univerzitet prema nama i nadam se da će ta vrsta saradnje i u budućnosti imati prosperitet – izjavio je direktor Tuzla Film Festivala Boris Balta.

Želja organizatora je otvoriti univerzitet prema javnosti, te sudjelovanje u svim pozitivnim aktivnostima koje se odvijaju na području Tuzle i TK, u kojima će posebnu korist u imati studenti.

(nezavisni.ba)