Mališani pokazali kvalitet na Međugorje Cupu 2023

Prethodna 4 dana dječaci rođeni 2010., 2012.,2013. i 2015. godine nastupili su na Međugorje Cupu 2023.

Na turniru su nastupile najbolje ekipe iz BiH i regiona, što svakako ovo takmičenje svrstava među najveće regionalne turnire za mlađe uzraste. Naša ekipa nastupala je u nekoliko uzrasnih kategorija. Iako nisu uspjeli osvojiti medalje, u izuzetno jakoj konkurenciji pokazali su kvallitet, bili rame uz rame sa svim učesnicima i tako pokazali da se u našoj školi fudbala kvalitetno trenira.

Naši dječaci rođeni 2010. godine u grupnoj fazi upisali su dva remija i jednu pobjedu. Odličnom igrom mamili su aplauze publike, a osvojenih 5 bodova bilo im je dovoljno za prolazak u 1/8 finala. U ovoj rundi takmičenja nisu imali sreće. Poraženi su od RNK Split minimalnim rezultatom 1:0. Ostaje žal za propuštenim prilikama iz ovog susreta, a prikazanom igrom tokom trajanja takmičenja zaslužili su dosta više.

Dječaci rođeni 2012., 2013. I 2015. godine bili su smješteni u izuzetno jake grupe u kojima su nastupali kvalitetni timovi baš poput naših uzrasnih selekcija. Mališani su dali sve od sebe, no nisu uspjeli proći grupnu fazu. Upisali su po tri poraza, no u svakoj utakmici pokazali su da se sa njima kvalitetno radi i da će u budućnosti sigurno napredovati i da će većina njih biti nosioci igre u našim omladinskim selekcijama, a vjerujemo kasnije i u prvom timu.

Organizatori turnira bili su Škola nogometa NK Međugorje i NK Međugorje. Ovom prilikom zahvaljujemo im se na odličnoj organizaciji turnira i prilici da naši mališani pokažu svoj kvalitet i upoznaju nove prijatelje iz cijelog regiona.

(FK Sloboda)