Lukavački ronioci u Beloj Crkvi osvojili prvo mjesto

U subotu 24. septembra 2022 godine u organizaciji ronilačkog kluba „Roniti se mora“ iz Bele Crkve održan je 7. Međunarodni kup i Prvenstvo Vojvodine u podvodnoj fotografiji. Učešće na ovom kupu su uzeli podvodni fotografi iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Takmičilo se u kategorijama DSLR i Kompakt aparata.

U ekipnom plasmanu Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca je zauzela 1.mjesto, KPA Bela Crkva 2.mjesto, dok je 3.mjesto pripalo domaćinu RK “Roniti se mora“.

U kategoriji DSLR aparata najuspješniji je bio Bilal Šarić (Eko-ronilačka grupa invalida), sa 79 bodova, 2.mjesto Miroslav Dabić (DPA Sombor) sa 60 bodova, a 3.mjesto je osvojio Miloš Prelević (RK“Danubinus spasilac“ Novi Sad) sa 59 bodova.

U kategoriji Kompakt aparata 1.mjesto sa 76 bodova osvojio je Jovan Petrovski (RK„Roniti se mora“ Bela Crkva), 2.mjesto sa 65 bodova Marko Lazarević (KPA Bela Crkva), a 3.mjesto je pripalo Elviru Mahmutoviću sa 63 boda (Eko-ronilačka grupa invalida).

Bilal Šarić (Eko-ronilačka grupa invalida) je osvojio glavnu nagradu za Best of Show fotografiju – Makro.

Bela Crkva je poznata po jezerima nastalim nakon iskopavanja šljunka i primjer su lokalne zajednice koja je iskoristila potencijal vodenih površina za razvoj turizma. Ronilački klubovi iz Bele Crkve, svake godine organizuju takmičenja u podvodnoj fotografiji u maju i septembru mjesecu i ono što moramo priznati je da imaju odlične podvodne fotografe. Svakako ono što posebno treba istaći je da su dobri domaćini koji se potrude da nam takmičenja ostanu u sjećanju po lijepom druženju i odličnoj organizaciji.

 

Bilal Šarić, predsjednik Eko-ronilačke grupe invalida Lukavac