Lokalitet “Muška voda” ponovi živi: Održana 10. Likovna kolonija “Pogled ispunjen ljepotom”

U prelijepom prirodnom ambijentu, ispod planine Konjuh na lokalitetu Hotel “Muška voda“ Kladanj nedavno je održana 10. Likovna kolonija “Pogled ispunjen ljepotom“ Kladanj 2022, u organizaciji BZK “Preporod“ Kladanj.

Zaljubljenici ljepote, starih znamenja i pejzaža, boje i svjetla i ovaj put ostavili su na svojim platnima pečat kladanjskog kraja. Umjetnici iz cijele Bosne i Hercegovine, Tuzle, Sarajeva, Zenice, Travnika, Visokog, Bugojna ali i Italije inspiraciju su pronalazili u ljepotama bogatog kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa ovog živopisnog područja.

Likovna kolonija svojim kontinuitetom promoviše kulturni identitet sredine, doprinosi promociji i afirmaciji kulture i kulturnog identiteta kladanjskog kraja i likovnog stvaralaštva.

Projekat ima svoj dugogodišnji kontinuitet  i još je jedno sjedočanstvo o susretanju, snazi zajedništa, izgradnji mostova prijateljstva i saradnje… obogaćuje nas i dodaje našoj svakodnevnici toliko potrebnu kulturnu dimenziju.

Podržan od Fondacije Tuzlanske zajednice – iz fonda “Volim svoj grad“, u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost“ koji se na području Tuzlanskog kantona provodi uz podršku USAID-a u okviru programa Snaga Lokalnog.

Također, podršku projektu su pružili općina Kladanj, kladanjska udruženja, privredni subjekti, mediji i pojedinci.

 

(tuzlainfo.ba)