Ljubav sve pobjeđuje: Ljekari iz Tuzle pomogli Adisu da zaprosi svoju izabranicu dok vodi borbu za život

Adis je imao idealan život sve dok jednog dana nije počeo osjećati bolove u glavi i bubrezima uz visok pritisak i slabljenje vida. Adis Ahmić je momak koji u Tuzli trenutno vodi borbu za život. Bolest je nastupila iznenada, ali nema namjeru da se preda. Njegova životna saputnica Mersija Omeragić je tu da mu olakša teške trenutke.

Naime, Mersija Omeragić osvojila je srce mladog vrijednog momka Adisa Ahmića iz Goduše koji je u Gradačcu našao posao. Adis je imao idealan život sve dok jednog dana nije počeo osjećati bolove u glavi i bubrezima uz visok pritisak i slabljenje vida. Bol je pokušao sakrivati, ali je za Mersijinu ljubav posjetio doktora u Gradačcu, pa onda i u Tuzli, gdje se ljubavna priča pretvorila u životnu bitku. Naime, doktori su se čudili kako je uopšte izdržavao bolove jer su bubrezi skoro potpuno otkazali, a pritisak su mu teško spuštali u granice normale. Stradali su i krvni sudovi, a onda je sve počelo uticati i na vid. Sve se to dešavalo u prethodnih par sedmica gdje je Adis počeo tugovati i klonuti psihički bez svoje djevojke koja ga nije mogla viđati zbog pandemije koronavirusa.

Ljekari iz Tuzle su pomogli Adisu da zaprosi svoju izabranicu.

Naime, ljekar je osigurao bolničku sobu u koju je telefonom pozvana Mersija. Kada je stigla u sobu i kada su ostali nasamo, Adis je kleknuo, izvadio zaručnički prsten i pitao želi li se udati za njega. Kako navodi portal VipPromo, dok su svatovi dolazili i prilazili kući skoro svi su plakali. Suze radosnice i obrazi natopljeni brigom.

Nemojte plakat’. Dajte malo osmijeha. Dijalizni pacijent vam dolazi sa osmijehom. Nema predaje. Ja se nisam predao, nemojte ni vi, poručio je momak nakon svadbenih petardi dobrodošlice. U subotu 8. maja Adu i Mersiju je vjenčao efendija Rasim Alihodžić. Goduška džamija je bilo mjesto gdje su i zvanično postali muž i žena. Životna bitka u dvoje je lakša. Ljubav sve pobjeđuje. Adis je trenutno na nastavku liječenja u Tuzli. Vjerujemo da će uz podšku supruge Mersije i mnogih drugih dobronamjernih ljudi pobijediti zlo. Želimo mu svu sreću.