Ljekarska Komora TK upućuje apel građanima da se vakcinišu

Ljekarka komora Tuzlanskog kantona prati aktivnosti članova LJKTK koji participiraju u radu Kriznih štabova i radu zdravstvenih ustanova na podučju TK u kojima se zbrinjavaju oboljeli od Covid 19 infekcije na području našeg kantona.
Komora izražava nazadovoljstvo procentom vakcinisanog stanovništva na području TK .Očekivali smo da će procenat vakcinisanih, obzirom na aktivnosti Kriznih štabova biti znatno veći.
Još jednom upućujemo apel građanima na području TK da se vakciniše protiv Covid 19 infekcije, bilo kojom vakcinom dostupnom u našim zdravstvenim ustanovama.
Takođe primjećene su i pojaćane aktivnosti antivakserskih pokreta na području TK , a što je za nas iznenađujuće uz učešće pojedinih članova LJKTK u istima. Osuđujemo antivakserske pokrete , osobito članove LJKTK koji učestvuju u ovim aktivnostima. LJKTK prati aktivnosti takvih članova , ograđuje se od istih i poziva ih da se prestanu sa navedenim .
LJKTK će sigurno postaviti pitanje odgovornosti takvih članov jer propagiraju stavove suprotne preporukama Kriznih štabov, zdravstvenih institucija i Svjetske zdravstvene organizacije, kao i preporukama LJKTK , obavezujuće za članove Komore , ističe predsjednik LJK TK,prof.dr. sci.med.Harun Brkić.
Piše:  Duška REBIĆ