Legendarna hard rock grupa Whitesnake stiže u Sarajevo

Na izričitu želju Davida Coverdalea, frontmena legendarnog benda Whitesnake, i jednog od najboljih vokala svih vremena, koncert u Sarajevu je uvršten mimo ranije objavljenih datuma njihove velike turneje. Koncert će biti održan 19. jula u Skenderiji.

Whitesnake naredne godine kreće na farewell turneju, nakon koje se legendarni pjevač oprašta od ovog sastava, a na svoju bogatu listu gradova u kojima je nastupao želio je da upiše i Sarajevo.

“Ovo se istovremeno poklopilo i sa željom fanova iz Bosne i Hercegovine, koji su nam pisali u ogromnom broju, da pored koncerta u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, dovedemo Whitesnake u Sarajevo. S ponosom možemo reći da je koncert potvrđen prošle nedjelje, a danas je objavljen kao prednovogodišnji poklon svim fanovima iz Bosne i Hercegovine. Teza da nakon Stinga u Sarajevu godinama opet neće biti velikih koncerata svjetskih muzičkih zvijezda, pada u vodu već danas”, istakao je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon.

Sarajevski spektakl predstavlja jubilarni deseti koncert Whitesnakea na Balkanu, u organizaciji produkcijske kuće Avalon. Unatoč odličnim recentnim albumima i izvanrednim i energičnim koncertima, veliki David Coverdale je odlučio staviti tačku na Whitesnake sa stilom, u velikoj oproštajnoj svjetskoj turneji benda.

Ulaznice će biti puštene u prodaju od srijede, 22. decembra u 9 sati ujutro po sljedećim cijenama:

Parter 49 KM

Fan Pit (samo 1.000) 69 KM

Tribine: 60, 70, 80 KM