LD Toplica: Sekciji Gračanica ne smeta ni snijeg

Za živiničke lovce ni u ovim zimskim danima nema predaha.Tako su danas lovci sekcije Gračanica organizovali lov na divlje svinje i na kraju se radovali uspješno provedenom akcijom.

Mustafa Dervišević, počasni član, uspio je ustrijeliti jednu, a Muhamed Durić drugu divlju svinju.Kako je protekao današnji lov saznajemo od Hasana Fehrića, koji je među najaktivnijim u Lovačkom društvu Toplica:

“Mi lovci smo spremni za sva godišnja doba. U ove zimske dane smo adekvatno opremljeni, naoružani smo po proisu, jest da je snijeg dubok, ali to nam nije smetalo da u području Bišine ulovimo dva vepra.Poznato je da one nanose štete perifernim krajevima sela, takko da na ovaj način pokušavamo zaštiti gazdinstva naših mještana”, ističe Fehrić, kojeg je nedavno Savez lovačkih društava TK odlikovao “Bronzanom značkom” za višegosišnje aktivnosati u lovstvu.

Sekcija Lovačkog društva Toplica u Gračanici broji oko 50 aktivnih članova, čiji je predsjednik Suad Jusić, a lovovođa je Halid Jusić. Vrijedni lovci su obnovili lovačku kuću “Bišina”, a na svom području još su izgradili potreban broj nastrešnica, čeka, solila i hranilišta za divljač.

(Š.G./zivinice.ba)