Sloboda je bolje otvorila utakmicu, prijetila preko Dilaviera, ali je Iliev spasio svoj gol.

Sarajevo je prvu priliku imalo u 26. minuti, kada je Julardžija sa vrha šesnaesterca šutirao proko gola. Iz narednog napada gosti su poveli. Kyeremeh je uposlio Hasić, odbrana Tuzlaka je “pukla”, a iskusni igrač koji je na posudbi iz Bešiktaša rutinski je matirao Muminovića.

Sloboda je mogla do izjednačenja u 45. minuti. Penaranda je izgubio loptu u opasnoj zoni, Dervišagić je šutirao ali nije pogodio okvir gola.

Tuzlaci su izjednačili na otvaranju drugog djela, u 52. minuti. Dervišagić je asistirao, a Delić sa Kapetanovićem “na leđima” poslao loptu u nebranjeni dio mreže gola kojeg čuva Iliev za veliko slavlje domaćih navijača na Tušnju.

Veliku priliku gosti su promašili u 77. minuti. Hasić se fenomenalno oslobodio svog čuvara, uposlio Čatakovića koji je imao mat poziciju, ali je Muminović krajnjim naporom odbranio njegov pokušaj. Isti igrači imali su “obračun” i u 88. minuti, a ishod je bio isti.

Ostalo je 1:1 i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.  Ziljkić je prvi šutirao, te pogodio za vodstvo svog tima. Kod Slobode loptu je uzeo iskusni Hadžanović, ali Iliev je pročitao njegov jako loš pokušaj.  Nakon toga Čataković je siguran i Sarajevo je imalo dvostruku prednost.  Kalesić je za Slobodu šutirao i pogodio, iako je Iliev pogodio stranu.

Kod Sarajeva je zatim loptu uzeo Penaranda, te se obrukao, a htio je atraktivno panenkom pogoditi. Kod Slobode loptu je uzeo Merdović koji je tek ušao na samom kraju, ali je Iliev i to odbranio. Nakon toga Julardžija uzima loptu, šutira, te sigurno pogađa. Kod Slobode šutirao je Kenan Delić, morao je pogoditi kako bi ostavio svoj tim u životu, te je to i uspio, iako je Iliev skoro bio na lopti.

Zatim je Marin Aničić uzeo loptu i pogodio za pobjedu svog tima.

TuzlaInfo