Košarkaška reprezentacija BiH: Večeras protiv Izraela, za finale turnira u Poljskoj

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv Izraela odigrati polufinalnu utakmicu na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre.

Izabranici selektora Adisa Bećiragića u grupnoj fazi su završili na drugom mjesto nakon što su pobijedili Portugal i Mađarsku, a izgubili od domaćina Poljske, dok je Izrael u svojoj grupi završio prvi ispred Estonije.

Naš državni tim odigrao je fantastičnu utakmicu u srijedu navečer protiv Mađarske koju smo pobijedili s čak 25 razlike i čini se da smo ušli u onaj pravi, takmičarski ritam.

Najviše možemo i trebamo očekivati od Džanana Muse i naših visokih igrača Jusufa Nurkića i Luke Garze, dok su tokom turnira i neki drugi košarkaši pokazali da mogu ‘dati ruke’.

Nakon utakmice protiv Mađarske vrlo zadovoljan je bio naš centar Nurkić.

“Svaku utakmicu koristimo kao pripremu jer nismo imali dosta pripremnih utakmica. Svjesni smo svojih mana, dajemo sve od sebe, tako da smo napravili dobru stvar. Imamo još dvije utakmice i dat ćemo sve od sebe”, kazao je Nurkić.

Izrael je najavio selektor Bećiragić.

“ Ispred nas je važna utakmica s Izraelom, znam ih jer sam tamo igrao i protiv njih i kao trener. Morat ćemo se dobro pripremiti, odigrati dobru odbranu i nadam se da ćemo to uspjeti i doći do finala”, izjavio je Bećiragić nakon Mađarske.

Utakmica BiH – Izrael igra se s početkom od 20 i 30 sati.

(FTV)