Košarkaši Slobode igraju odlučujuću utakmicu sa Čapljinom u Mejdanu


Košarkaši Slobode igraju odlučujuću utakmicu za ligu 6 protiv Čapljine u tuzlanskom Mejdanu. U povodu ovog odlučujućeg okršaja održana je press konferencija na kojoj su se javnosti obratili predsjednik Kluba Slobode, Aid Berbić i trener košarkaša Slobode, Damir Mulaomerović.
Predsjednik Berbić je ovom prilikom pojasnio dešavanja vezana za utakmicu sa Leotarom. –Želim da istaknem, da sam povukao ekipu sa parketa u Trebinju. Kao službeni predstavnik Kluba želim da poručim ovom prilikom da košarkaši Slobode više nikada neće igrati utakmicu kao što nas je dočekao slučaj na utakmici protiv Leotara. Nacionalizmu, primitivizmu i šovinizmu nije mjesto na košarkaškom terenu i ne treba nam niti u jednom gradu- istakao je Berbić
Trener Slobode je najavio susret sa Čapljinom i izjavio da idu u pobjedu i plasman u Ligu 6. Ističe da su se fokusirali na susret sa Čapljinom koji će biti težak. – Očekujemo jednu tešku utakmicu i tu utakmicu moraju iznijeti neki igrači koji nisu imali neke prve uloge. Nadam se da će sa te strane energetski, a onda u boljoj atmosferi doći do željene pobjede, – kazao je trener Slobode, Damir Mulaomerović.
Ekupa Slobode sa pobjedom protiv Čapljine osigurala bi svoje učešće u Ligi 6, te na taj način produžila takmičarsku sezonu.
Epidemiološka sitacija ne dozvoljava prisustvo publike na tribinama, tako da će se susret u Mejdanu pratiti putem live prenosa na Youtube kanalu KSBiH .


Duška REBIĆ