Košarka: Živinički “Plavci” i dalje bez poraza

Ekipa Košarkaškog kluba Basket Živinice gostovala je kod neugodne ekipe Lukavca, koji se bore za poziciju koja vodi u play off. Gosti bolje otvaraju susret i uz par skokova u napadu dolaze do prednosti.

Prva četvrtina je prošla u egalu, rezultat se smijenjivao na obje strane i na kraju četvrtine je bilo neriješeno. Tako se nastavlja igrati i početkom druge četvrtine, obje ekipe su se smijenjivale u vodstvu, da bi polovinom druge, naša ekipa se malo “otrgla” i stvorila veću prednost, te na poluvrijeme otišla sa rezultatom 42:60.

Drugo poluvrijeme donosi nešto sporiji tempo, naši momci smirene glave privode utakmicu kraju i krajnji rezultat je glasio 82:109.

Učinak naših košarkaša bio je slijedeći:Korkutović 25p 9a 7s, Mazalović 19p 11s,Dedajić 16p 4a, Meštrić 14p 3s, Hasanić 12p 5a, Pepić 6p 7s, Spahić 6p, Mahmutović 5p, Kadrić 4p 4s i Mujkanović 2p.Moramo istaći veoma dobro iskorištenu minutažu mlađanog M. Spahića(15),koji je postigao za par minuta 6 poena i imao dva skoka.

Domaćinima hvala na gostoprimstvu, kao i na fer i korektnoj igri. Želimo takođe brz oporavak njihovom igraču, koji je zadobio povredu ramena na utakmici!

Ovom pobjedom ostajemo i dalje jedina momčad bez poraza,13/13.Naredni vikend dočekujemo ekipu Gradačca,koja je takođe u borbi za play-off.

(Press KK Basket Živinice)