Košarka: Bodovi iz Goražda za nastavak utrke za prvaka

Juče su košarkaši IBU Spartans postigli još jednu pobjedu u gostima.Nenadano teška utakmica protiv ekipe KK Radnički Goražde usmjerila nas je u glavne kandidate za doigravanje za prvaka A 1 lige.

Ekipa, kao i rukovodstvo kluba, nije očekivalo ovako jak otpor domaćina.Iako su naši momci vodili tijekom cijelog susreta,domaćin je iskoristio nekoliko “slučajnih pogrešaka” ljudi koji su sudili ovaj susret i poentirali, tako da je samo dva minuta do kraja utakmice domaćin vodio sa sedam razlike.

Tu na scenu stupa ponovo, po ko zna koji puta u njegovoj bogatoj karijeri, naš kapiten Ado Korkutović.Prvo dovodi utakmicu u egal,a zatim i u produžetke ,gdje kapitenski odrađuje lavovski dio posla i sa svojom vojskom nosi bodove u Živinice.

Utakmica je završena rezultatom 86:88.Uz Korkutovića 36, ponovo su se istakli Grošić 18 i Meštrić 15 poena i, kako smo u predhodnom javljanju najavili, mlađahno pojačanje iz Sarajeva Samir Ljutović 9.

Ovom, četvrtom uzastopnom pobjedom došli smo na prvu poziciju sa ekipama koje imaju isti omjer pobjeda i poraza(4-1),a to su KK Promo iz D.Vakufa i KK Travnik.

Narednog vikenda naša ekipa je domaćin ekipi KK Proma,što je i derby ovoga kola.

(A.Meštrić/zivinice.ba)