Konjuh d.o.o: Oglašena nova prodaja firme za 11. februar

U proteklom periodu više puta oglašavana je prodaja firme Konjuh, ali nije bilo realizacije. Stečajni upravnik Konjuha Hajrudin Kunalić oglasio je ovih dana novu prodaju imovine usmenim javnim nadmetanjem.

Usmeno javno nadmetanje će se obaviti 11. februara 2019. godine.

Dio Konjuhove imovine nedavno je prodat, a radi se o bivšem salonu namještaja, koji je jedno vrijeme iznajmljivan za butik i kafe, kao i još dva manja poslovna prostora u gradu.

Ovoga puta 11.februara prodaju se, između ostalog, proizvodno-poslovni objekti u krugu fabrike, i to fabrički krug PL 469 sa upravnom zgradom, magacinom repro materijala, salonom namještaja, četiri fabrike stolova, kotlana, magacin gotovih proizvoda…

Zatim, među stalnim sredstvima prodaje navode se fabrika stolica i stolova, fabrika elemenata i fabrika furnira.

U Lotu broj 2 prodaju se između ostalog zemljište, sušare, parketara, krojačnica, pilana, a u Lotu 3 benzinska pumpa, autobaza radionice, upravna zgrada, magacin, pomoćni objekti i zemljište uz privrednu zgradu.

Na prodaju su ponuđeni i još jedna fabrika stolica, radnički restoran na veoma atraktivnoj lokaciji, kao i transportna sredstva i mašine.

Inače, trenutno je u Konjuhu zaposleno oko 30 radnika, koji namještaj plasiraju širom BiH.To je veoma mali broj u odnosu na hiljade zaposlenih tukom dugog perioda od osnivanja 1885.godine.

(Š.G./zivinice.ba)